De milieuvriendelijke sightseeing door Leuven!
NL FR EN
Zonnetrein Leuven

Bezienswaardigheden

De moderne op zonne-energie aangedreven trein, brengt u naar de mooiste plekjes van Leuven. Terwijl u geniet van het uitzicht in 360°, krijgt u via beeldschermen mooie beelden van binnenin te zien en via luidsprekers alle info over de bezienswaardigheden die we passeren en waar we even halt houden.

We starten op de Bondgenotenlaan 7 vlakbij het Stadhuis. Wij rijden langs het stadspark richting Abdij van Park, dit is één van de best bewaarde abdijcomplexen in België en Nederland!


Mede dankzij een prestigieuze restauratie en de aanwezigheid van het nieuwe Museum voor Religieuze Kunst en Cultuur is dit ‘the place to be’. Er is hier dan ook een afstaphalte voorzien.

Terug richting centrum via het Groot Begijnhof alwaar er opnieuw een afstaphalte voorzien is. Dit begijnhof heeft een ongelooflijk rijke geschiedenis en is zeker een bezoekje waard!

Langs de 16de eeuwse college’s in de Naamsestraat gaan we naar het Hogeschoolplein waar zich het Pauscollege bevindt.

Wat een verrassing dat u deze mooie sites ontdekt waar u anders nooit zou komen!!

En ja, langs de Oude Markt met zijn bekende Kotmadam, langs de Sint-Pieterskerk en het stadhuis, het Klein Begijnhof en de Sint –Geertruiabdij bent u ondergedompeld in de rijke en verre geschiedenis van Leuven.

Tijd om iets luchtigers en moderner te bezoeken.


De Vaartkom is een bijzondere plek in Leuven. De oude industriële site groeit uit tot een stijlvolle, levendige en groene stadswijk.

We houden ook halt aan Stella Artois, deze alombekende brouwerij is gesticht in Leuven omtrent 1366 en is nu onderdeel van het grootste brouwersconcern ter wereld.

Zelden heeft u op een uur zo een mooi overzicht gekregen van wat een prachtige stad als Leuven te bieden heeft.

Tijdens de rondrit heeft u mede door de foto’s en informatie die u kreeg waarschijnlijk al beslist welke monumenten of sites nog een bijkomend bezoekje van u mogen verwachten. Veel succes!